Какво яде Исус Христос? Науката зад Библията

науката

науката

Само за 12 дни, Православни християни от нашата страна ще празнува Възкресението Господне, значение Светото миналои. Така че днес се фокусираме малко върху Библията и онези храни, които може да сте яли. Спасителят Исус Христос.

Ако сте се чудили каква храна е ял Исус Христос, когато е бил жив, е, науката се опитва да разгадае някои от библейските тайни.

С историческа интерпретация експертите могат да изготвят хронология към миналото и да преценят как хората са живели в дните на Исус Христос. Какво е най-вероятно Той да е ял? Можем ли да следваме Неговия пример, за да се радваме на по-добро здраве? На какво би се основала диетата на Исус Христос?

Ей Джей Джейкъбс, автор на книгата "Годината на библейския живот", и Д-р Дон Колбърт те изучавали Библията заедно, за да намерят някои хранителни улики за диетата на Исус Христос.

Как храната на Исус се различаваше от тази, която е днес?

Хората по времето на Исус Христос са имали чиста, предимно зеленчукова диета. В този регион на света лещата, пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, фурмите, ядките и рибата бяха доста популярни. За закуски някои хора дори ядоха скакалци и щурци. Всички тези храни имаха подходяща хранителна стойност и бяха пълни, без излишни мазнини или холестерол.

Диета с 6 венчелистчета - детайлът, който прави разликата във вашата фигура

Много хора ядат голяма част от суровата си храна, което също осигурява някои допълнителни ползи за здравето. А допълнителното дъвчене, включено в суровите храни, изгаря допълнителни калории.

Също така, без хладилници, по това време за хората беше по-трудно да ядат големи пържоли, ребра или огромни количества месо при всяко хранене през деня. Следователно е възможно Исус и апостолите му да са яли твърде малко червено месо или птици.

Освен това Ей Джей Джейкъбс и Дон Колбърт вярват, че хората, които са били съвременници на Исус, са имали растителна диета, но аз също вярвам, че нашето тяло е създадено за диета, основана предимно на растителни храни. какво яде Исус Христос.

Библейска диета - Научете се да отслабвате по стар начин от света

Според блогове, специализирани в християнската религия, е известно, че определени храни се консумират от Исус Христос. Със сигурност знаем, че Исус е ял риба, защото Евангелието от Лука показва, че на Спасителя е било предложено парче печена риба и пчелна пита.

Храни, които Исус най-вероятно е ял

Дори ако Библията не казва изрично, че Исус е ял определени храни, учените казват, че можем да предположим, че той е ял от тази поредица, тъй като те са били специфични за географския район, в който е живял: маслини, смокини, грозде, агнешко, бобови растения (леща или боб), пъпеши, нарове, фурми, ядки, стафиди, мляко, сирене, яйца, краставици.

И списъкът с храни, които Исус яде, включва: риба (дори след Неговото Възкресение), хляб (дори след Неговото Възкресение), мед (най-вероятно), царевица, пшеница, вино. не сте имали алкохол изобщо или много ниска концентрация на алкохол).

Как може науката да покаже какъв начин на хранене са имали хората, съвременни на Исус Христос?

За да преценят как телата ни са потенциално проектирани да се хранят, учените проучиха данните за зъбите и стигнаха до заключението, че хората са по-подходящи за диета с ниско съдържание на месо на зеленчуци - особено червено месо.

В устата имаме четири кучешки зъба, осем предни зъба и няколко кътника, в зависимост от зъбната история. Четирите кучешки зъба са предназначени да разкъсат плътта, да я счупят. Няколко вида кучешки зъби често се срещат в устата на месоядни животни като алигатори, вълци или акули.

Диета от преди 53 години ви показва как да разтопите 2,7 кг за 2 дни

Нашите осем предни зъба, известни още като резци, се използват за хапане на плодове и зеленчуци. Повечето от нашите зъби обаче са кътници, които са разположени в задната част на устата. Те се използват за смилане и смачкване на растения и семена.

Тъй като повечето ни зъби са кътници, д-р Колбърт вярва, че телата ни са до голяма степен предназначени за растителна диета. Месоядните, от друга страна, имат повече от четири кучешки зъба и имат челюсти, които са предназначени да хапят големи парчета месо.

Диета „Яйца и вино“: Отслабнете с минимални усилия

Освен това нашата слюнка е алкална и пълна с ензими (като амилаза), които са предназначени за обработка на зеленчуци и въглехидрати. След като анализира това и го сравнява с други животни, д-р Колбърт постулира, че това означава, че ние, хората, сме по-подходящи за смилане на растения и зеленчуци вместо на месо. Месоядните, от друга страна, имат предимно кисела слюнка, без амилаза.